Jumaat, September 20, 2013

Rabu, September 11, 2013

Memerangi resdung.

  1. Sebenarnya resdung ini memang antara perkara yang paling dibenci sekali. Walau apa pun juga situasinya, tidak selesa langsung. Dan aku masih lagi memerangi perkara ini.
  2. Bila tidak sihat, maka fikiran tidak dapat fokus. Mudah melayang dan merewang entah ke mana-mana perginya. Aku harap satu hari nanti, resdung ini dapat pergi selama-lamanya (walaupun amat sukar kerana aku tidak rajin pantang dan berjaga-jaga soal makanan dan kesihatan)
  3. Kalau kurang ‘fit’, mungkin ada juga ikhtibar yang boleh diperoleh. Aku tahu yang diri ini ada kelemahan dan ada kekurangan. Masih ada fungsi kesedaran dan kemanusiaan terhadap pencapaian-pencapaian yang ingin dipenuhi segera atau kemudian.
  4. Jadi seperti biasa, harus sabar sajalah. Sebagai manusia, kesabaran adalah kunci kepada kematangan. Selalu. Setiap masa.

Selasa, September 03, 2013

Kelahiran 'The Idealistik'

Aku sekarang sedang aktif mengusahakan blog sampingan aku dengant tulisan-tulisan yang terarah kepada perkongsian pengalaman dan ilmu yang telah terhimpun selama ini. Tujuan aku menulis di blog itu adalah demi merekodkan semula secara tersusun dan terperinci segalah pendapat aku secara profesional terhadap bidang yang aku ceburi selama ini iaitu bidang penulisan kreatif dan apa sahaja yang seangkatan dengannya.

Diharapkan kepada semua pengikut dan pembaca setia laman blog ini dapat ziarah ke sana untuk mendalami apa yang terkandung di dalam benak fikiran aku. Blog ini akan tetap kekal sebagai ruangan kisah peribadi aku secara eksklusif. Terima kasih. 

Aku namakan blog itu http://theidealistik.blogspot.com/

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...