Rabu, Januari 23, 2013

Rezeki dan nikmat itu indah


Memang benar rezeki Tuhan itu ada di mana-mana. Dari langit atau di balik gunung dan bukit, apabila ia telah tertulis milik kita, ia tetap akan menjadi milik kita semua juga adanya dan seadanya. Nikmat untuk hanya yang layak dan berhak. Itulah sebenar-benar keberkatan.

Dan setiap kali rezeki itu muncul, di kala itu jugalah aku rasa amat bahagia dan bersyukur.

Selasa, Januari 22, 2013

Zaman adventurous aku yang tidak akan hilang


Aku telah menghabiskan banyak masa dan berjam-jam lamanya di hadapan komputer. Habis semua ceruk dan sempadan Facebook, YouTube dan segala macam website aku buka. Apa yang aku cari? Hanyalah sesuatu yang membenarkan aku kepada lebih banyak persoalan dan kemungkinan. Ini selalunya akan membuatkan aku di dalam dilema. Sama ada aku ini banyak membuang masa. Atau aku sedang berusaha untuk mencari dan terus mencari ilmu dan pengetahuan melalui internet.

Semasa kecil dahulu, semasa tiada kewujudan internet, aku sudah pun mula adventurous. Cuma adventurous secara offline dan online adalah dua perkara yang ketara berbeza.

Bayangkan zaman itu. Bayangkan zaman sekarang. Aku yakin ada yang mencemburui diantaranya.

Sabtu, Januari 05, 2013

Azam Generic 2013


Sudah hampir seminggu masuk tahun baru. Inilah entri pertama aku untuk 2013.

Dengan rasa jujur, tahun ini aku mahukan yang terbaik sepanjang hidup so far. Aku mahukan yang terbaik dalam segala bidang dan lapangan yang sedang diusahakan. Secara profesionalnya, aku mahu lebihkan menulis dari tahun-tahun yang sebelum ini kerana terlalu banyak harus diperlakukan. Dari sudut niaga, aku mahukan pertumbuhan yang lebih baik berbanding sebelumnya juga. Pencapaian tahun lalu adalah memberangsangkan, tahun ini diharapkan lebih banyak lagi pintu rezeki akan terbuka untuk memajukan taraf ekonomi aku dan syarikat. Ini adalah satu azam wajib aku. Mengukuhkan status kewangan itu penting demi memajukan diri dan orang-orang disekeliling.

Kemudian lanjutan daripada azam-azam tahun lalu, aku mahu lebarkan siri-siri penjelajahan aku untuk terus meneroka potensi diri. Untuk mencari dan terus mencari apa yang boleh lagi aku lakukan di muka bumi ini selagi berpeluang untuk melakukannya. Aku berdoa agar sentiasa dikurniakan kesihatan dan anugerah kekuatan demi itu. InsyaAllah, semua ini boleh dicapai dengan semangat dan usaha kuat.

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...