Jumaat, Oktober 29, 2010

most peculiar is love

People everywhere is more or less the same. They eat the same food that you eat, they read the same thing that you read, they watch the same show that you watch and they even have the same stuff that you have. What makes them different from you and the rest is the way they make decision and their sense of taste. I observe them very close. It seems that is that.

Most usually a person's affection for love.

Love is the most peculiar.

Khamis, Oktober 28, 2010


' The BEST writer in the world and the BEST artist in the world and together
they will make the greatest piece of art in the world. And do you know what
you call it? You call it COMIC BOOK '

- Neal Adams, SECRET ORIGIN: THE STORY OF DC COMICS

Rabu, Oktober 27, 2010

I would even turn to the dark side of the Force in order to possess this book! (SERIOUSLY)

THE JEDI PATH: A Manual for Students of the Force. Fully Illustrated with Removable Features and a Mechanical Vault

With the push of a button, the doors of the vault open in a wash of light and Star Wars sound effects. The inner platform rises, revealing this exclusive edition of 'The Jedi Path' book special.

This ancient training manual, crafted by early Jedi Masters, has educated and enlightened generations of Jedi. It explains the history and hierarchy of the Jedi Order and what Jedi must know to take their place as defenders of the peace in the galaxy: from mastery of the Force to the nuances of lightsaber combat. Passed down from Master to Padawan, the pages of this venerable text have been annotated by those who have held it, studied it and lived its secrets. From Yoda and Luke Skywalker to Count Dooku and Darth Sidious, they have shaped the content of the book by leaving mementos tucked within the pages, tearing out pages and adding their personal experiences as tangible reminders of the lessons they’ve learned.

Through wars and rebellion, only a single copy of this manual has survived. It is now passed on to us.

The ancient Masters who wrote the text:
Fae Coven, Grand Master and head of the Jedi Council; Crix Sunburris, Jedi Ace starfighter pilot; Restelly Quist, Jedi Chief Librarian; Skarch Vaunk, Jedi Battlemaster and lightsaber expert; Bowspritz, Jedi Biologist and expert on the Living Force; Sabla-Mandibu, Jedi Seer and Holocron expert; Morrit Ch’gally, Jedi Recruiter; Gal-Stod Slagistrough, Jedi leader of the Agricultural Corps.

Jedi who added personal commentary:
Yoda, Thame Cerulian, Count Dooku, Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker, Ahsoka Tano, Darth Sidious and Luke Skywalker.

Removable features:
A letter tracing the book’s history, a severed Padawan braid, a metal Jedi Credit medallion, a Jedi starfighter patch, a burned poster of the Jedi Code, a map of the Jedi Temple, a lightsaber diagram sketched on the back of a napkin from Dex’s Diner and a note on the missing pages torn from the book by a Sith.

Created in collaboration with Lucasfilm, along with an acclaimed Star Wars author and revered Star Wars illustrators, this volume provides new insights into the history and lore of the Jedi Order while introducing never-before-seen ships, creatures, characters and details about how one trains to become a Jedi.

Now, tell me: WHEN AND WHERE CAN I GET A HOLD ONE OF THIS *&^%?!!!

Isnin, Oktober 18, 2010

Demi Mama, aku sanggup lakukan apa saja. Biarpun mati bercerai badan, terlerai nyawa

Jika pada zaman Nabi, seorang wanita Muslim dicabul kehormatan oleh Yahudi. Kemudian seluruh pemuda kaum Muslimin turun dan mengusir Bani Qainuqa keluar dari Madinah.

Pada zaman Abbasiyah, apabila seorang wanita Muslim ditangkap tentera Rome dan diperlakukan hal yang sama. Wanita itu memanggil nama khalifah berkenaan. Khabar itu diterimanya dan 30,000 tentera dibawa hanya semata-mata jeritan wanita Muslim terbabit.

Mudah-mudahan kita dapat lakukan sesuatu agar maruah dan keselamatan wanita Muslim terpelihara baik dari segi harta, jiwa dan kehidupan.

Ya Allah! Jadikan usaha kami memperbaiki amal kami, iman kami dan kehidupan kami sebagai Muslim menjadi deposit yang membina tembok keselamatan diri kami dan ahli keluarga kami dari kejahatan orang lain. Dan dekatkan hati Muslim agar bersatu sebagaimana bersatunya hati Muslim ketika seorang Muslim cuba dicemari dalam segenap hal.

(dipetik dari sebuah komen di Facebook pasca peristiwa ibu diragut keparat jahanam!)

Jumaat, Oktober 15, 2010

Curse of the romantic comedies

I am writing this at over 2am in the morning. And I have to go to work tomorrow. Just finished a movie because that's what I do when I have a new set of laptop that I've been longing to have seen the past couple of years. It was a nice and beautiful movie. It would be a rare thing if it wasn't. I pick my movies well. The movies I see and saw will and always be well. And nice. And beautiful.

Then, usually after a particular movie, be it a movie at the cinemas or a movie through PC (I seldom watch movies on the traditional TV screen. One might ask why), it will usually 'effect' me one way or another.

Along that selected period of revelation today, sms were pouring in.

I like this girl. And I believe she loves me.

But I am still waiting if she really 'wants' me.


...


Go figure

Rabu, Oktober 13, 2010

Isnin, Oktober 11, 2010

Nasib jadi angkasawan negara yang beruntungan



There will be no objection if the wedding reception of Malaysia's first astronaut Sheikh Muszaphar Shukor and wife Halina Mohd Yunos' wedding dinner is dubbed 'the gathering of astronauts'. Held at the country's federal administration center PICC, the couple's wedding saw the participation of 100 astronauts from 35 countries including China, the United States, Japan, South Korea, Switzerland, India and many more. Among the astronaut guests are India’s Rakesh Sharma the first Muslim astronaut, Prince Sultan of Saudi Arabia and the first Chinese Taikonaut, Yang Li Wei.

The ceremony was much merrier as it was graced by Sultans from the states of Selangor and Kedah, as well as the Malay Ruler of the state of Negeri Sembilan. Also present were Malaysian Prime Minister Najib Razak and wife Rosmah Mansor, Malaysian Deputy International Trade and Industry Minister Mukhriz Mahathir and Malaysia's ambassador to the U.S. Jamaluddin Jarjis.

Malaysia’s first astronaut Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha tied the knot with an extravagant do. More than 10,000 were present at his solemnisation ceremony at the Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya Mosque.

Dubbed the 'Wedding of the Year, the grand affair was televised live by TV3, the event’s official media sponsor last night. Many have anticipated that this wedding to be even grander that of Malaysia’s sweetheart, Dauk Siti Nurhaliza’s in 2006. According to reports, the total cost for Siti’s wedding was around RM500,000. The total sponsored items cost more than RM9 million. TV3 had paid RM1 million to broadcast the ceremony.

The spokesman for Dr Sheikh Muszaphar kept mum on the cost of this wedding but sources said the grand affair might outdo Siti’s.

As for the cost of the wedding photography and videography coverage, official photographer, Saiful Nang disclosed the commercial value was about RM90,000, although only a nominal fee was charged. He said the wedding coverage will be carried out by a crew of 25, the largest he had ever assembled for a wedding.

The couple had their engagement ceremony at Klana Resort Hotel, Seremban on January 1 and had set October 10 as their wedding date as it was the third anniversary of his trip to space in 2007. With the theme 'Malay warrior in a mythical palace', the couple’s morning solemnisation at the Tuanku Mizan Zainal Abidin Putrajaya Mosque was opened to the public, followed by their evening reception at the Putra International Convention Centre (PICC).

Dr Sheikh Muszaphar was sent to the International Space Station aboard Soyuz TMA-11 with the Expedition 16 crew on October 10, 2007. He flew under an agreement with Russia through the Malaysian Angkasawan Programme and returned to earth on October 21, 2007, aboard Soyuz TMA-10 with the Expedition 15 crew members, Fyodor Yurchikhin and Oleg Kotov, after nine days aboard the station. He is an orthopaedic surgeon and a university medical officer at the Universiti Kebangsaan Malaysia and was reportedly a part-time model as well. Flying as a guest of the Russian government and especially before his official inauguration by Roscosmos, he was referred to as a spaceflight participant in the Nasa website which created an uproar among his fans.

However, he was officially and duly inaugurated as a cosmonaut by Roscosmos on November 9, 2007.

Jumaat, Oktober 08, 2010

Khamis, Oktober 07, 2010

Nasib orang dalam dunia tidak sama dengan nasib orang luar dunia

Sejenak tadi semasa menunggu burger oblong perisa arnab itu digolek-golek untuk dimasak, aku sempat menerawang ke ruang fikir buat beberapa ketika. Aku terfikirkan soal nasib, soal takdir. Soal ketentuan. Soal yang menjadikan manusia itu harus mencari rezeki dan mengerah keringat, membanting tulang hari ke hari. Dan ini pula bukan kali pertama aku mencongak-congak hal yang demikian. Sudah banyak kali sejak dari dahulu-dahulu lagi apabila kesedaran hakiki mula menjengah.

Tatkala melihat abang burger itu bekerja, aku memangkin jaringan ingatan lain yang senasib beliau. Orang jual burger, orang kerja tol, orang salesman yang jual barang dengan beg galas dari satu kedai ke satu kedai tempat ramai orang, orang jual nasi lemak dan kuih pagi-pagi waktu rush hour, orang menoreh getah yang bangun sebelum ayam berkokok, orang ke laut cari ikan, orang ke bendang menumbuh padi, orang pegang senapang jadi askar tak balik cuti raya dan bermacam-macam orang lagi yang terlalu ramai 'senasib' mereka yang di atas ini.

Apa rasanya? Apa rasanya jadi orang begitu?

Sedang aku seronok-seronok, tidak banyak belajar bersyukur dan selalu merungut kurang itu dan kurang ini.

Memerhatikan wajah abang burger itu saja (yang aku rasakan sudah hampir menghampiri separuh abad), sudah cukup membuatkan aku rasa 'bersalah' pada dunia.

Isnin, Oktober 04, 2010

suka hati pegi utara sana

Sepanjang 2-3 hari lepas, yakni hujung minggu yang baru-baru ni, aku telah menghabiskan masa pergi ke utara Malaysia untuk mencari ilham dan idea-idea baru. Aku pergi bersama konco-konco pilihan minggu ini. Selain itu kami ke kenduri kawin adik angkat aku kat ofis yang kini sudah menjadi isteri orang, langgar tiang Tesco sampai kemek pintu van pakcik aku, melawat pakcik aku yang cawangan Kangaq kat hospital, bbq kat rumah konco, layan bapak konco sampai tido tertiarap, pegi shopping barang-barang bola dekat Wang Kelian dan Padang Besaq dan makan kat restoran ayam Radix.

Aku macam tak percaya yang semua itu boleh berlangsung dalam masa 48 jam. Gila babi juga kederat badan aku ni. Silap-silap boleh layak audition untuk jawatan angkasawan yang seterusnya.

Balik Isnin pagi terus masuk ofis meeting dengan bos-bos lain. Kalau letak aku sebelah zombie pun aku rasa haram susah nak beza mana aku mana zombie.

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

Challenge

Dengan pelbagai kandungan dan intipati yang ada dalam dunia media sosial sekarang, terlalu banyak idea telah dizahirkan hari demi hari. Ak...