Jumaat, Julai 31, 2009

kosmos kismet.

.

Awal pagi. Gua rasa macam berangkat laju pegi naik kapal angkasa lepas guna roket kuasa turbo menuju persada semesta dan cakerawala nan infiniti luasnya. Tapi, apa makanan yang ada untuk isi perut gua yang tengah kebuluran ni ??!


Taraaaakkk pa-paaa...


.

Khamis, Julai 30, 2009

The dreaming soliloquist

Where it all started.

I can still clearly remember how I acquired my dream job. Some might think of it as a tad too soon. But others would think of it, exactly on time. This fine pic above is where the dream unfolds. A sweet little corner at the office, surrounded by budding comic book creators and fun filled passion makers. It was one of those cornerstones of my career and the feeling was beyond magnificent. Nothing really can compete the sheer feeling when you're driving your passion on top speed. And what super-drivers we are.

There's an otai rockatoonist legend who sat just beside my workstation and can't stop rumbling and rambling about stuff and things, even so the moment does'nt require such rumblings and ramblings. He likes to do it just for kicks.

There's a stride solid brotherhood just in front of me, inside that glassed-aquarium like room which was filled with extreme banters of ideas and inspirations. We used to make great ideas and inspiration work while other people chose to digress the notion of it.

There's the past time and free time leisure and activities like parking lot football and DIY karaoke sessions that can automatically re-generate and re-ignite your braincells when you're... well, 'brain dead' every now and then.

There's even the occasional company and comfort of colleagues around me, and I don't really have to say it out loud which side of the social construct of gender I like the most. I was even close in meeting the love of my life there. Very-very-very close.

Good times indeed.

And that time moved on. I moved on to go on further uncharted and unpredestined territorial dreamscapes. I made steps even me myself wasn't even sure where it was leading up to. But I do know that it was and still... 'leading up'. How much further and far it is, and that, even I can't say. Like they always say: It's not the destination that counts anymore, it's the journey.

But, I believe today, I have made a pitstop. Brief and quick, long and lenghty it may can perhaps be, god knows all the 'when, was and will'. For me, good times eventually would surely come again. I need a rest now. Maybe I am having too much of a fun that I somehow neglect to preserved some commitment in seriousness. Maybe I did do so before but the level was not par enough with the ongoing situation at hand. Time to clean and polish up the act once again.


Dream job. Good times. Moving on to the infinite frontiers of my so-called 'working life'.


Isn't that nice and neat to ponder while you're dreaming away in the real world today? I am taking notes now. And I am not to cease taking notes before and after. Noted? Noted.

Making that come back.

Rabu, Julai 29, 2009

Pasar Malam, gua dan kehidupan.

* Sebuah retrospektif pra-Ramadhan

Sudah sekian lama gua tak ke pasar malam. Di masa zaman dahulu kala, kegiatan ke pasar malam sudah menjadi kegiatan mingguan gua pada setiap hari Selasa. Khamis punya gua tak pegi sebab itu bukan pasar malam. Itu pasar lain. Gua sampai sanggup tak pegi ngaji ke rumah ustad Iskandar semata-mata nak meng-optimumkan masa gua ke pasar malam. Di sana ada lebih banyak acara dan aktiviti yang digubah oleh gua dan konco-konco sepengajian.

Entah apa ketakdirnya, tadi gua terjebak ke pasar malam. Seawalnya gua tidak merancangkan diri untuk ke pasar malam. Akan tetapi memandangkan gua dan seorang kutu telah terserempak dengan satu event pasar malam berdekatan dengan UIA cawangan Petaling Jaya itu, maka apalah kiranya jika kita merebut peluang yang sedia ada.

"Dah lama tak pegi ni, dah dekat 10 tahun aku tak pegi ni ", kata Nik Nazru Iskandar bersungguh-sungguh sambil memercik-mercikkan beberapa titisan dan tempiasan air liur yang kudus. "Tengok tu, makwe pun solehah-solehah semuanya. Tentu mak kau sukakan?". Nik Nazru Iskandar dengan tidak semena-mena cuba membuat tuduhan rambangan terhadap gua merangkap cuba memancing gua turun memberhentikan mobil.

Kalau dah takde duit bajet terus terang sahaja cakap. Tak payah la hendak madah berhelah pula.

Tapi, serius cakap pasar malam memang real punya experience. Tiba-tiba jadi nostalgik sejak tidak menjejak kaki ke pasar malam punya sekian lama. Tukang sayur dengan tukang buah memekik-memekik melelong barangan seolah-olah program rap battle di saluran MTV. Char Kue Tiaw dan mee goreng kuali dulang XXL, air tebu fresh, kebab, apam balik dan makwe apam balik dan lain-lain lagi. Kena pulak student-student yang lalu lalang. Memeriahkan suasana petang yang sudah sedia hiruk pikuk. Sekali-sekala ternampak minah dan mat salleh menyinggah-nyinggah dan bertanya itu dan ini, memborong sana dan sini. Sayup-sayup gua dengar abang warung air tu hulur minuman perisa asam boi sambil bertutur bahasa inggeris loghat Kelantan.

Tengah si Nik Nazru angkat dan meramaikan tangannya memilih Yong Tau Foo laksana orang 30 hari tak buka puasa, gua terus memerhati sekeliling. No wonder gua ketagihan untuk ke pasar malam saban minggu sejak dari kecik dahulu. Feeling dia sedap. Terilham dengan perasaan orang-orang yang mencari dan dicari. Tergerak dengan gerak-geri dan gemalai sesama kita yang jauh dan dekat. Oh. Sikit punya bunga fikiran gua. Zaman kanak-kanak menggamit semula segenap tubuhku. Waktu itu dalam senaraian utamaku tatkala ke pasar malam adalah ayam rangka@ayam togel RM1, air tebu, keropok lekor dan kaset-kaset rock terkini dengan label tiga sepuluh ringgit. Gua jadi seronok tak tentu arah bila perjalanan pulang ke rumah dengan kawan-kawan. Port biasa untuk menjamu selera adalah tepi parit longkang taman permainan area rumah gua. Kadang-kadang, kitorang naik benda-benda panjat yang macam piramid tu sampai tingkat atas dan lepak situ. Baru nampak bergaya dan hebat. Kat sana sambil makan, bukak-bukak cerita. Rata-rata berunsur tahyul dan sains fiksyen. Dahsyat betul. Abu Bob pernah cerita kat gua dulu, dia pernah lihat UFO masa tengah qiyamulail lepas sembahyang Terawikh kat masjid, lalu betul-betul atas bumbung Subang Parade.

" Faizal, gua kena RM13 la Yong Tau Foo. Ni dah sama harga kalau kita makan kat Wendy's tadi ni? What am I thinking, man??! Baru nak jimat dan cermat. *&%$!!! ".

Tersergah, gua tak respon apa-apa dengan kenyataan Nik Nazru Iskandar yang melulu bak biawak komodo itu. Potong betul gua nak berkhayalan. Nak di tinju, dia yang bayarkan juadah gua tadi. Jadi, gua tinju dia dalam hati sahaja.

Gua carik satu tempat yang strategik dan makan malam sepuasnya sambil menikmati pandangan makwe-makwi yang sudi lalu-lalang dihadapan gua. Tidak gua ngorat dan tidak juga gua 'kak long-kak long' kan. Gua kan laki-laki budiman. Pasar malam adalah ibarat khazanah memori yang tidak ternilai tanda harganya. Tak sia-sia gua imarahkan pasar malam pada waktu-waktu pokai dan gersang kewangan begini. Manfaatnya tidak terhingga pada gua.


p/s: Lewat malam pula, menuju ke biro aduan rakyat mamak Bistro SS14. Syahiran Haji Derus membentangkan laporan dan kertas kerjanya. Gua tak sampai 10 saat dah luluskan tender. Gua yakin dengan kemampuan sebenar AJK. Chaiyokchaiyok bak kata drama swasta dari Korea Selatan.

Selasa, Julai 28, 2009

Isnin, Julai 27, 2009

Jawatan yang macam Sarip Dol tu, ada opening lagi ka ??


From a writer to another. Good one, Yongster. Now : gimme some work to do, dammit.

Dalam masa tujuh hari lepas, macam-macam benda dan bentuk kejadian berlaku. Seorang direktor pergi tak kembali ke alam abadi(mak gua ada cerita-cerita tadi masa urusan jenazah kat SS19), seorang Hakim sudah ke jinjang pelamin(sori, dud... gua tak sempat singgah), seorang kutu lagi beli PS3 baru(siap lu gua kerjakan!), seorang makwe ajak gua melantak bbq(pun tak gua penuhi undangan itu), adik gua backpack sampai Perhentian, gerhana matahari, sessi temuduga, kempen futsal, beribu-ribu kaki komik belasah konvensyen dan pacing facebook macam haram.

Apa yang gua dapat seminggu selepas itu?

Entah. Kontrak gua baru lupus untuk bekerja dengan bermajikan semula. Gua sekali lagi ejen bebas kepada sekalian kutu-kutu dan masyarakat gelandangan seanteronya. Sapa ada hati nak belanja gua neskape tarik petang ni... Ayuh! tampilkan diri.

Ahad, Julai 26, 2009

Sabtu, Julai 25, 2009

SDCC '09 : DAY TWO

JOE QUESADA ACQUIRES MARVELMAN.

BRUCE BANNER / GREEN HULK NO MORE.

WORLD WAR HULK 2: GAMMA INTRODUCES...

THE RED SHE-HULK

YES. SERIOUSLY. RED. SHE-HULK.

SKAAR. THE SON OF HULK, WILL TAKE ON...

HIS REAL FATHER. WHO ?

Gary Oldman confirms BATMAN 3. Filming in 2010

GOOGLE CELEBRATES COMIC-CON '09

MAGNETO'S BACK... ALL-NEW, ALL-DIFFERENT ?

IMAGE UNITED.

FEEL LIKE 90s. LOOK SO 90s.

REVEALED: ARCHIE WEDS VERONICA !

#600 IS THE NUMBER THIS YEAR.

WHATEVER HAPPENED TO MARK GRAYSON THESE DAYS ?

INVINCIBLE RETURNS.

Jumaat, Julai 24, 2009

Futsal sana futsal sini ( SDCC '09 UPDATEs )

JOHN CAMERON'S AVATAR

TRON LEGACY

JONAH HEX

PRINCE OF PERSIA

JOHNNY DEPP AS MAD HATTER

ALICE IN WONDERLAND

Jackie Earle 'ROSCHACH' Haley as the new
FREDDY KRUEGER


KICK SOME ASS.

NINJA ASSASSIN

Gua dah lama tak turun futsal. Bukan sebab gua tak sudi atau takde kaki, cuma gua tak berapa feel sama futsal. Gua lagi terangsang sama itu permainan padang. Lagi real dan true dia punya semangat. Tambahan, Sports Planet gua takde share dia punya pusingan modal. Jadi, gua kena keluar duit modal sendiri masa main bola. Padang 7-11 kat rumah gua tu, percuma aje wakil rakyat gua sediakan. Nak dijadikan cerita, semalam Nuar BMX ajak gua turun main futsal dengan budak-budak Karangkraf. Pikir punya pikir, orait juga. Selain dah lama tak merasa kehangatan bermain di gelanggang futsal, gua pun dah lama tak jumpa dengan kaki-kaki kat sana.

Lagipun, kasut cap Total 90 III gua tu pun dah lama gua tak belai. Takut lumat pula dimakan anai-anai serta mergastua. Pakainya pula sekali sekala.

Sampai dalam waktu Buletin Utama lebih kurang macam tu, diorang dah start on game. Dapat la gua berlaga bahu dan bertembung kaki sesama mereka. Banyak juga budak-budak yang baru masuk dan hijau-hijau belaka. Yang gua cam cuma Ayiem, Yama, Nuar bukan BMX, Lan, Ajib dengan Uda. Lain semua bakal-bakal pelapis Karangkraf. Nuar BMX tak jadi turun, ceh! Beriya-iya tapi dia sendiri tidak muncul. Tengok Siam bungkus Liverfool barangkali.

Dem. Best jugak bila dah pekena bola saiz 4 ni. Main pula sejam. Mana puas, encik. Handal gua pun tak sempat keluar lagi.

Ketagihan jenis ni yang malas gua nak story ni.

Tadi petang pun, Erwin Dat ada merencana satu idea team futsal old boys daerah Subang. Daerah Subang tu OK lagi, cuma old boys tu yang gua tak berapa nak berkenan. Aripudon, Bobby dan Kah-Lel nampak setuju aje. Takkan nak duduk melabur harta di warung Syed bercerita soal kepala foto dan ikan sungai sambil teguk neskape tarik dan pekena durian gred D88 sahaja. Sangap la, brader. Badan pun dah mula nak lari sana-sini. Gua on aje.

Cuma yang gua musykil tu, ada ke orang main futsal dua lawan dua ?? Bola keranjang betul bunyiknye tu.

p/s: ...apa kes majalah Arena Bolasepak sudah tutup? Bahan bacaan tetap gua tu masa zaman kat sekolah dulu, zaman Azman Adnan tengah harga 1 juta ringgit Malaysia. Sikit punya sentimental ini berita.



Khamis, Julai 23, 2009


SALAM KOMIK UNTUK SEMUA !

Barang sesiapa yang sudah tegar melayari blog ini, sudah pasti terbiasa akan kehadiran bulan jualan komik di KEDAIKOMIK online milik gua pada setiap Julai. Dan biasanya juga, kedai komik itu hanya akan dibuka untuk tempoh sebulan yakni 30 hari sahaja.

Dipilih bulan ini adalah kerana bersempena dengan COMIC CONVENTION INTERNATIONAL @ COMIC-CON yang diadakan tiap-tiap tahun.

Namun bermula pada tahun ini dan pada hari ini bersamaan dengan hari pertama COMIC-CON 2009,
KEDAIKOMIK online kini dibuka 24 jam sehari
dengan beraneka rampaian judul-judul komik yang penuh dengan saripati pencinta-pencinta komik antarbangsa semua.


Layarilah KEDAIKOMIK ONLINE untuk pengalaman sebenar. Info, butiran dan maklumat terkini akan di-update dari masa ke semasa.


* DISKAUN SEHINGGA 50% UNTUK 30 PELANGGAN PERTAMA

.

Rabu, Julai 22, 2009

Gerhana. Pergilah engkau dengan janji-janji palsumu. Pulang ke tempat asalmu.

Tidak dapat membuat cerapan Gerhana Matahari Separa(13%) terpanjang dan paling lama untuk abad ke-21 pada hari ini sepagi tadi kerana hujan yang turun. Maka mentari pun tidaklah kelihatan. Gerhana matahari seterusnya yang boleh mencapai tempoh lebih 6 minit dijangka hanya akan berlaku dalam masa 123 tahun lagi iaitu pada tahun 2132.

Lama tu. Apa nak bikin sementara waktu menunggu ?


P/S: Nampaknya, Konsert 1 Wajah ditunda ke 7 November 2009. Bukan Sabtu ini seperti yang dijadualkan. Itulah berita terkini yang gua dapat dari laporan-laporan informer semasa yang sahih serta boleh dipercayai. Bermakna, ada lagi 107 hari lagi sebelum abang gua beraksi. Tak berapa lama tu. Tapi beri gua lagi masa untuk mengumpul wang dan angpow selepas Raya untuk ke konsert tersebut. Bermakna juga, kenduri kawin dengan barbeku malam minggu ni gua terkena menghadirkan diri.

Hanya Comic-Con kat San Diego saja yang gua masih tak dapat-dapat pergi.


Selasa, Julai 21, 2009

Laporan berita entri ke seribu satu malam. Yang mana betul, yang mana benar.


BERITA 1

Gua makan tak tentu arah ini hari.

BERITA 2
" Faisal, awak ada marah sama saya ka?? "

SMS itu gua terima dalam pagi-pagi lagi sejurus waktu budak-budak masuk sekolah memulakan subjek yang pertama. Gua cuba buka sebelah mata dan yang sebelah lagi satu. Masih lagi mamai. Ngantuk lain macam. Kutu mana pulak ni yang dah ganggu gua awal-awal pagi ni. Taktau ke tadi gua shift malam. Gua cuba semak.

Mujid ada lagi kat Malaysia ni rupanya.

Cilakak lu Lobak sudah tipu sama gua.

BERITA 3
Bapak gua sudah perangkap sama gua suruh pegi JPJ esok. Katanya dua-dua kereta dah tak boleh renew road tax selagi saman tertunggak tak settle sama pihak bertanggungjawab. Gua terasa macam nak kantoi.

BERITA 4
Dekat ASTRO tak tunjuk perlawanan ulangan Mengenchesteh United dengan Harimau Malaya secara langsung. Jadi gua malas nak bikin review. Gua tukar-ganti dengan game Winning Eleven seround-dua kat rumah adik gua kat Damansara.

BERITA 5
Apa kena mengena Rita Rudaini, Ayu Raudhah, Rozita Che Wan dan Scha dengan prestasi semasa pasukan bolasepak kebangsaan masa Buletin Sukan kat TV3 tadi? Kompius gua dibuatnya.

BERITA EXTRA
Gua baru tahu, Syah ngorat Syima masa dia jadi pengapit dulu sama-sama. Licik betul, gua langsung tak berpeluang masa jadi dulu. Walhal dia sekali jalan aje. Ceh! Kuasa jodoh betul. Memang cargas.

.

Isnin, Julai 20, 2009

Bravo buat gua ! Tepuk la 1000 kali...

Cuba klik ini gambar, brader. Kasik tekan la, gua serius cabar sama lu.

Ya. Sudah masuk Entri ke-1000. Sejarah juga kalau nak direkodkan sebagai pencapaian peribadi gua. Ini bermakna sudah masuk lima tahun jurnal blog ini berjalan dengan himpunan kata-kata dan cetusan ideologi-ideologi ilham dari buah fikiran gua yang solid bergeliga dan karut ntahapahapa. Terima kasih kepada yang sudi memziarahi. Terima kasih kepada yang nak membaca. Terima kasih kepada yang sanggup menyokong. Tanpa lu orang, mungkin tak sampai ke tahap ini. Suatu prestasi unggul bagi seorang blogger gelandangan seperti gua. Berkat orang penyabar barangkali.

Bravo. Bravo. Bravura!

Kepada semua ahli-ahli yakni sahabat yang ada di tepi (dan ada jugak yang takde di tepi sebab gua rasa gua dah tersalah adjust tadi, cess~!!) link sebelah kanan itu, teruskan menulis. Komen, kritik, kutuk, kupas, kuis dan kelana-lah lu orang semua semahu-mahunya dalam arena masing-masing. Jangan berhenti berkarya dan berseni. Kita tidak akan pernah tahu sekarang ke mana hala tuju kita kelak namun kelak juga yang pasti ada imbuhannya. Ceh! Bermadah pula gua. Dan ingat jua, kita mampu mengubahnya.

Maaf dan sori kalau ada yang tersalahsilap dan tertanggung kedurjanaan selama ni. Gua human being. Tak pernah sorok pada kelemahan dan kekurangan. Kalau ada yang terlanjur, mungkin joke gua tak menjadi. Atau tak best. Ampunkan gua zahir dan batin.


Agar diberikan lagi keluangan untuk mahu lagi dan lagi.

Moga diizinkan lagi semangat untuk terus berdaya.


Sekali lagi, terima kasih untuk kali yang SERIBU satu kali lagi. One more time, bebehhhh!!!


p/s : Gua sudah adjust kasik design baru dan segar sikit sama ini blog. Kasik sampai itu semangat-semangat. Baru ada mari ...dan lagi satu sebab, kedai komik gua nampaknya dah nak bukak dah. Hahaw!

Ahad, Julai 19, 2009

Sabtu, Julai 18, 2009

REVIEW : Harimau Malaya XI VS Mengenchesteh United

Hari perlawanan sudah tiba. Apa-apa hal susun dulu strategi dekat mapley berdekatan. Segelas teh o ais nyaman sudah cukup setimpal dengan taktikal yang ingin gua sampaikan. Kutu yang ambik gambar ni sibuk cerita hal pejabat. Gua buat-buat sabar.

Sessi pemanas kaki barisan kita. Yang bulatan kiri adalah first eleven, kumpulan belah kanan pula adalah simpanan. Gua pula yang bediri sebelah red karpet tu. Ada nampak?

Gambaran penuh padang sebelum game. Budak Mengenchesteh United tak abis-abis meniru style kita. Baju sama, cara training sama, penyokong pun pinjam orang Malaysia. Tada malu punya orang. Menirui saja.

Nampak itu dua fan Malaysia sudah bikin road block? Sampai ada yang merayu mintak tumpang lalu, sampai lap-lap air mata kat lengan. Padan muka. Sapa suruh datang lambat. Fan Malaysia kan suka duduk kat tangga.

Masa ni game dah nak mula. Gua tak turun sebab ini skuad rata-rata preparasi untuk Sukan Sea di Laos. Muda belia remaja. Reserve bawah 23 Harimau Muda. Jadi, untuk taraf tu adalah team Iblis Merah ni saja layak sebagai sparring partner.

Ada satu makwe duduk sebelah kanan gua. Tukang ambik gambar kurang tauliah. Yang nampak hanya pakwe kepada makwe itu tadi. Ah! Yang penting tepukan harus jitu.

Ini pandangan sisi sebelah kiri gua. Gua saspek ada ramai juga yang jarang atau tak pernah turun stadium tempatan. Ada yang sarung jersi Bayern Munich lah, AC Milan lah... janji kaler merah. Lepas tu semua sibuk nak komplen itu ini. Ingat ini pawagam ke nak best-best tempat duduk??

Malaysia @ Harimau Malaya berhadapan Mengenchesteh United @ Iblis Merah. Game petang membawa tuah berbanding malam selalunya. Sabtu malam selalunya ada pasar malam jadi MU request game petang. Boleh adjust timing skit.

Latihan keeper sebelum di kitai oleh pemain Malaysia itu.

Jurukitai profesional dari Malaysia, Amri YahYah mendapat pingat dan puji-pujian dari Sultan merangkap Presiden persatuan bola. Tuanku cakap dia nak adjust dengan Ferguson. Amri cakap tenkiu but no tenkiu. Dia lagi minat pemandangan di Stamford Bridge atau Bernabeu.
( gambar kurang best. Sekali lagi salah tukang foto amatur )


Apa sahajalah yang difikirkan itu, Van der Sar... kan dah terkena gol cantik!


* * *



Dua gol daripada Mohd Amri Yahyah sudah cukup untuk menutup mulut pengkritik. Rata-rata telah meramalkan pasukan kebangsaan akan diratah lumat habis-habisan sepertimana yang dilakukan Mengenchesteh United pada tahun 2001 dahulu.


Tapi itu dulu. Dulu lain, sekarang lain.


Malaysia sudah pasti seri sekiranya tidak dengan gol runcit Owen yang tak best itu. Tak kisahlah, kan gua dah cakap semalam. Gua ada benda nak pesan kat dia. Alih-alih dia gol pula. Biadap punya budak.


Setakat ini hari, Amri sudah cukup korumnya main di bahagian winger (kiri dan kanan), midfielder (kiri dan kanan), defender, striker, support Striker, attacking Midfielder dan defensive Midfielder. Cakap banyak tak guna kerana dia adalah seorang penjaring gol yang cukup konsisten untuk Selangor sejak join tahun 2001.



...bukan satu, malah dua penjaga gol itu di-kitainya.

Kalau nak cerita pasal treble, dia juga sudah mengecapinya. Juara Liga Perdana, Piala FA dan Piala Malaysia 2005. Lepas ni, budak-budak Mengenchesteh United pasti ingat ini negara dan ini pemain.


Kembali kepada ulasan game sebab nampaknya sudah jelas meleret menjadi ulasan Amri Yahyah.


  1. Crowd OK dan sporting. Kutu Iblis Merah yang ajak gua pegi tak banyak kerenah.
  2. Cuaca cantik. Padang baik. Makwe yang lalu-lalang cun. Makwe masa game Liga M kurang berangsang jumlah kehadirannya.
  3. Malaysia main solid. Tak gopoh. Passing pula banyak yang senonoh, tak macam selalu. Bola tinggi pun dah kurang naik.
  4. Parking standard la kalau ada game-game jemputan negara mat saleh ni. Penuh tapi tunggang-langgang.
  5. Air botol dengan makanan luar tak boleh bawak masuk stadium. Selalunya boleh kalau tiket harga RM5 atau RM10.
  6. Sultan pun fan bola juga.
  7. Gua tak nampak sapa-sapa pun on rokok masa game. Kalau liga biasanya, dah macam duduk dalam serombong kapal.
  8. Gua tak control suara macam pegi karaoke. Gua jerit biar level dengan harga tiket yang di sponsor.
  9. Makwe yang lalu-lalang cun. Eh? Dah sebut tadi kan??
  10. Apsal makwe Mengenchesteh United satu pun takde hati nak ngurat gua? Apa penyokong Chelsea tiada perasaan kah?



P/S : Tadi gua baru tonton berita midnite. Katanya Isnin ni ada game lagi ganti game kat Jakarta. Kocek gua jadi mangsa teroris lagi. Chaiss!

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

Daya dan dalih.

Dengan adanya semangat yang sedang membara di dalam diri sekarang ini, maka tidak ada alasan lagi untuk aku berdolak-dalik atau melengahkan ...