Rabu, Oktober 31, 2007

AKUKAUKAUAKU

AKU KAU
Ni apa kena ni?

KAU AKU
Aku OK. Apsal kau tanya macam tu pulak ?

AKU KAU
Kau betul ke OK ni? Aku tak rasa kau ni OK sangat la.

KAU AKU
OK. Kalau macam tu cuba kau define OK?

AKU KAU
Maksud aku ialah kenapa kau kena cakap yang kau ni OK sedangkan aku rasa yang kau ni tak berapa OK. Mind, body and maybe soul kau takde dengan aku… kau tak fokus la sekarang.

KAU AKU
Itu masih tak menjawab soalan aku, kau tau?

AKU KAU
Tau.

KAU AKU
Abis tu?

AKU KAU
Abis tu, apa kena dengan kau ni? OK ke tidak?

KAU AKU
Separa OK.

AKU KAU
Apa jadi dengan yang separuh lagi tu?

KAU AKU
Mind aku dis-organize, body aku out-of-order, soul aku… soul aku…

AKU KAU
Soul kau ada. Jangan takut. Dia tak hilang. Dia takkan hilang punya lah….

KAU AKU
Oh.

AKU KAU
Apa ‘Oh’?

KAU AKU
Oh, ye ke?

AKU KAU
Ye.

KAU AKU
Tapi agak-agak kau la kah, apa masalahnya sekarang ni?

AKU KAU
Takde masalah. Langsung.

KAU AKU
Jadi kenapa kau tanya aku in the first place kalau kau tau yang aku ni takde masalah langsung?

AKU TAU
Aku nak kasik kau challenge.

KAU AKU
Kau cabar aku la ni?

AKU KAU
A’ah. Ada berani?

KAU AKU

Onnnnn …!!!


AKU KAU
OK. Dah rasa OK sikit kan?

KAU AKU
O. K.

Khamis, Oktober 25, 2007

Pictures of Saturday. Surfacing. Now.

Open house KLP... on national TV!

This is me. Viewing it at Zool's Lounge.

That Erin. And I thought all this while she was single. GAHH!!!

Kelab Disney Malaysia Appearance. My 5 minutes of fame(?)

This is so remarkably superficial.

Hah! The others... so remarkably; remarkable !

Yes! Lobak, that includes you...

...and you too, Sir Nanzolot of Friendster !

Please. Kau jangan ingat aku tak nampak kau belakang Erin tu Zedda.


Meanwhile at Final Frontier ---

Week TWO : The mission to unleash the true fanboy-ism continues. This time the sidekicks are Zool and Jeremy ! AHEH.

ALL COMICS AND TOYS MUST GO.

...uh. Temptation on FULL SWING !

Immediate right --- Tawkey kedai, Davin Arul. Kudos to him and his team. I remember Davin from his days helming Worlds of Wonder, the weekly column in StarTwo focusing on comics every Friday. Now, Kaleon Rahan's scribing it every alternate Friday. Kaleon also owns a comic shop at Earth 638, Atria Shopping Centre Damansara.

Range runs from the 90s to the current ones. From 3 for RM10 to RM1 each to 50sen each(ada pulak yang keluar tahun ni harga cam gitu! WOHOOO!!!) Guess how much we all spent for the past two weeks?! Not counting the upcoming GRAND FINALE third and final week this coming Saturday!

The grand accomplishment last week was making Jeremy FLAT BROKE! NGAHAHAHA!!! I called it :
OPERATION KASIKKAUKAWKAWKAYAP
( Status - ACCOMPLISHED )

Sabar Zool. Next week. Next week. ONE MORE DAY !

[ Courteous photos from Zool. ]

Rabu, Oktober 24, 2007

Selasa, Oktober 23, 2007

re-cuperations.

Spent the whole of last night fighting villains named REDEYE and MUSCLE-DIS-JOINTER. Morning came along and I was fatigue and tired and recuperating from battle. I hate being un-fit, not be able to concentrate and focus on my job 100%. Right now by writing this, it’s just about 70% - 80%. Affirming to be fully recovered by tonight. God bless superheroism! Thank you Roy. He helped a bit by giving an energetic stimulant for the day ! Very much resourceful.
Not only just for freaks and geeks. Ride the Tokyo subway and you'll see graying salarymen, twentysomething hipsters, and schoolgirls all paging through a manga weekly or a graphic novel. Source : WIRED

Isnin, Oktober 22, 2007

Hari ni hujan hampir seharian suntuk... jadi apakah maknanya itu?

Red eyes, aching back, sore muscles and head pains --- what a challenging way to kickstart a Monday morning after a long week of Raya Holidays (Yes, I took the whole week off with the exception of Friday, but I already started paying ‘visits’ to the office as early as Tuesday!).

A fun-filled and packed weekend. Another trip to The FinalFrontier (they are having they’re Final two weeks before closing down for good. Jadi hari Sabtu ni last kopek kengkawan sesapa nak borong komik!), this time with a coupla’ KLP dude. What was planned for a mere 1 hour turned around to be a 3 hour stop! After that had to rush to an Open House. The ride home was insightful when Deka and Amy(or is it Sufi?) put my EQ on a test. Later on, cousins and relatives dropped-by in the late hours of the afternoon. Then, an unexpected visit to The Curve for an appointment. Got to see those record breaking, hard-working, talented-wisecracking creative lot doing 24 hour comics at Cineleisure. Picture will surface in a short while.

The red eyes began on Sunday morning. It was the left one then it is both left and right today. GAH! Who put crimson kryptonite under my pillow?!

Sunday was just resting and loitering while people keep on coming for beraya; plus the return of Spaceman Malaysia. Welcome back to planet earth.

I am now in the office, trying hard to figure out what’s wrong with the red eyes, aching back, sore muscles and head pains.



P/S : For those who’d purposely or accidentally watched us on TV last Saturday, thank you. The comments were and still are equally interesting. Lobak got a ‘pirated version’ tapi sampai la ni asyik kantoi aje bila aku nak download! Next program : REMAJA. All the best also to Sara who is joining and representing our nation Malaysia at COMICA 2007 in London.

Jumaat, Oktober 19, 2007

Kami, kau dan aku...

Meet Uncle Hussain !
[ Lagu Untukmu ]

Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicelah
Bagaiku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini
Takkan berubah kerna aku tetap aku
Dan lalu rindumu bukanlah aku

Guna hati, akal dan fikiranmu
Berbeza
Kau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin(!) bersatu
Apakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari-jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah

Tak faham tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza-berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai di sini saja
Hubungan kita berdua
* Lagu best. Cerita so-so. Poppy sangat. Sure ke indie scene macam gitu?!

Khamis, Oktober 18, 2007

Misteri Nusantara

How many of you actually knew before that Hellboy seriously fought a Penanggal ghost back in 1958 and made hantu kampung totally cool ??!

( Courtesy of Lobak who asked me about the brief history of Hellboy and if he ever did have an encounter with any superstitious or paranomal entities over here in the land of Nusantara )


BEHOLD :
HELLBOY versus THE PENANGGALAN !








aheh.

Originally appeared as a free mail-order special offer in WIZARD #148 by the title name HELLBOY PREMIERE EDITION. Diorang ada cakap not for sale tapi tau-tau dah masuk dalam collected edition Volume 7 baru-baru ni..

Rabu, Oktober 17, 2007

a glimpse of comic things coming in 2008 ( MARVEL EDITION )

ULTIMATE HUMAN #1 (of 4)
Written by WARREN ELLIS
Pencils & Cover by CARY NORD
Man! Desperate for a cure to his dark disease...
The Story : Bruce Banner begs Tony Stark for a release from the curse of the Hulk! Stark agrees but in the midst of the experimentation, something goes horribly wrong. And you know what happens next: MAN AND MONSTER COLLIDE!
Tapi kenapa tajuknya ULTIMATE HUMAN? Hehe... macam lucu aje.
ULTIMATES 3 #2 (of 5)
Written by JEPH LOEB
Pencils & Cover by JOE MADUREIRA & CHRISTIAN LICHTNER
Variant Cover by MICHAEL TURNER
The Brotherhood vs. The Ultimates / Hawkeye vs. Spider-Man… one of the groundbreaking shocker of the 2008 rocks on! Reeling from the sneak attack by Venom, the team has no time to recover because the evil mutant team known as The Brotherhood has launched a full–scale assault on Tony Stark's mansion! It's Captain America vs. Sabretooth / Iron Man vs. Mystique and Thor vs. Valkyrie??!
Plus: Which mega-popular character (nope, not Spider-Man) makes a surprise appearance on the last page? The dream team of Jeph Loeb, Joe Madureira, and Christian Lichtner continues to rock the Ultimates!
IRON MAN #25
Written by DANIEL KNAUF & CHARLES KNAUF
Penciled by ROBERTO DE LA TORRE
Cover by GERALD PAREL
IRON MAN KENA PECAT DARI S.H.I.E.L.D! Time is running out for humanity. Tony Stark, discredited, humiliated and stripped of his command, struggles to uncover a diabolical plot that could spell the end of mankind. Betrayed by his peers, isolated by his obsessions, Stark finds that his only allies are the demons of his past and hamstrung by obsolete technology! Tu yang pakai baju raya lama tu kot kat cover tu kot??!
Dan akhir sekali....
apa jadi kalau kau marah dan kau jadi hijau?!
Kau jadi HULK la kan.
Tapi kalau Hulk marah, dia jadi apa pulak??!!!
DIA JADI TAMBAH MARAH DAN MERAH LAA !!!!
HULK #1 (BARU)
Written by JEPH LOEB
Pencils & Cover by ED MCGUINNESS
Variant Cover by OLIVIER COIPEL
Superstars JEPH LOEB and ED MCGUINNESS will change the way you see THE HULK ! In this startling origin epic, the breathtaking events that ended WORLD WAR HULK rocket into this brand-new Hulk title. One of The Hulk's oldest cast members is murdered. All the evidence points to the Hulk as the killer but .............. ! A brand new story and a brand-new team who loves the Hulk as much as you and I do!

'NUFF SAID !!!

Selasa, Oktober 16, 2007

Satu Hari di Hari Raya... 2007 : PART TWO

Previously ...

It was a visit to the kubur on Hari Raya ---
And now... the adventure continues !
The atmosphere was remarkably calm and peaceful. Having all the essential elements of Aidilfitri. Utter and absolute serenity.
But being here almost once a year, we lost track. It took a few minutes to make sure it was the kubur we were looking for.
Ahah! Jumpa pun kubur Atuk dengan Nenek...
Al-Fatihah

Moments later, the journey resumed elsewhere...

Satu-satunya Atuk kitorang yang masih ada. Sampai aje rumah Atuk, aku terus terjah dapur! BELASAHHH !!!

Aku dah lapar! Ni gambar pusingan yang ke berapa ntah, aku pun tak ingat.

Rumah BARU Mak Long
(nanti aku cerita apa jadi kat rumah lama dia...)

Keropok tempe! Only on Raya.

Ni kalau aku kecik lagi ni, duduk kampung pulak tu --- GAHHH!!!

This is just one of the many cannonade used by our kampung infantry during the Raya season. Ada buluh, batang paip, besi ... Malam-siang, especially Raya pertama tu memang macam war zone!

Rumah lama Mak Long yang aku cakap tadi...

Bukan sebab terbakar terkena mercun atau bunga api,

Tapi memang ujian Tuhan kita tak tau bila dia datang. Redha aje lah kan? 40 tahun dah rumah ni dan umurnya berakhir hujung bulan puasa baru ni.

Banyak jugak memori aku yang tersimpan kat sini. Jadi yang tertinggal hanyalah kenangan.

Pak Long cakap dia nak re-build balik as soon as possible. Aku kagum semangat orang kampung macam Pak Long dengan Mak Long sebenarnya : "Life goes on no matter what".

Petang raya tu hujan sikit. Kadang lebat, kadang renyai.

Bapak aku membesar kat sini. Rumah ni lagi lama dari rumah Mak Long. Lebih 50 tahun aku agak. Takde orang tinggal sejak Atuk dengan Nenek takde. Siapa belajar dengan aku masa kat ITM dulu mesti kenal kereta biru tu... Hehe! Dan bercakap pasal kenangan dan kemajuan,

Sebab dah lama tak balik kampung, aku terkejut bila tengok ada satu projek perumahan sebelah rumah Atuk. Chantek aje betul-betul tepi rumah!

Tak sangka. Kesan pembangunan terpercik kat sini.

Pak Long belah bapak aku, rumahnya betul depan rumah arwah Atuk. Dia banyak bukak cerita dan rajin kongsi cerita. Sampai takde orang nak layan kecuali aku yang kuat melayan orang-orang macam dia! Pak Long... Pak Long.

Last stop hari tu... rumah Mak Ngah. Masa ni battery dah low. Aku dengan konco-konco terbongkang depan TV. Macam tahun sudah hampa sebab takde sarkis kat TV. Rindu zaman sarkis special Hari Raya.

Masa untuk balik rumah...

Jumpa lagi kawan-kawan sekalian! Huhuuuu...


BERSAMBUNG...

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...