Khamis, Jun 07, 2007

Oren Siam.

Holland(jersi putih) sedang men'sayur'kan Thailand

Holland adalah pasukan kebangsaan favourite penulis zaman-berzaman selain dari Chelsea selaku pasukan bertaraf kelab. Dan semalam sempena siri-siri perlawanan pemanas badan Piala Asia’07 dan jugak Euro’08, Holland dengan sekacang-kacangnya telah menumbangkan Thailand, 3-1. Jaringan oleh van der Vaart dan Heitinga. Tahniah dan syabas Van Oranje di atas kemenangan itu. Indonesia pulak yang dulunya dikhabar-khabarkan bertemu Uruguay sebagai sesi persediaan Piala Asia juga mendapat lawan mantap untuk mengukuhkan pasukan mereka.

' Gua dah cakap sesat, lu orang tak caye. Sini mana ada... ehh?! Tu dia --- FEWWWWIIIIITTTT!!! '
Dan sekali(lagi), penulis makin hairan dan sedikit kecewa. Kenapakah tiada penyusunan serta penjadualan lebih mantap untuk Skuad Kebangsaan Malaysia? Dan untuk(bukan) kesekian kalinya juga, kenapakah kegemaran lawan sebagai sesi perlawanan persahabatan, sering berputar negara-negara Arab sahaja? Ini bukan isu tetapi kemusykilan. Sekaligus, bahana soalan-soalan ini melanda penulis kerana teringinkan sangat melihat Sang Harimau Malaya bertemu Si Singa Oren.
Apa pandangan anda?
p/s: Olimpik Malaysia dapat score satu lawan Jepun. OK la tu kot...

2 comments:

gayour berkata...

harharharharrr! LOSERS!

FaizalMukhtar berkata...

shut it.

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...