Rabu, Disember 21, 2005

No. #8

( Memento dan flashbak TENTANG 2005 )



" ...money well spent”



















































Payah betul aku nak sebut baris perkataan ni dulu. Kira macam satu fobia la jugak: D.U.I.T. Tapi itu dulu punyer cerita la. Realitinya sekarang dah jadi lain. Dah ada twist dalam life story aku sekarang .Sekarang ni dah ada gaji tetap dan dah ada kemampuan, senang sikit aku ‘nak bernafas’.

At one point, kita semua mesti ada pasang angan-angan nak jadi kaya atau paling koman pun berduit 24 jam. It felt so good bila dah ada gaji tetap. Satu perasaan fresh yang menakjubkan. Kerja sebulan dan cukup bulan dapat gaji. Hasil usaha aku carik rezeki berbayar dengan wang ringgit.

I’m doing this comic book stuff not because I simply want it or enjoy it. But it also gives me more than fine petty cash and good hard earn money. It makes me ‘rich’ in a way. Rank #8 ialah mendapat duit gaji yang memang mutlak milik aku tanpa bantuan, sogokan, pinjaman atau berhutang dengan orang lain.



















Sebahagian harta aku dilaburkan di sini ye.

Money can be a wonderful tool. If you like what you see, you can try to have a go and have it for yourself one day. That's what I think when I talk about money: if you like what money can do for you, the 'worlds' they create, you can try to 'look for it' and find out more about what 'the power'. Each Ringgit Malaysia has a value, and adds something different to the bearer, so I'm really proud to work for it. Without any further ado, lets get this straight: AKU MEMANG AIM DAN TARGET NAK JADI KAYA SATU HARI NANTI ( I want TOTAL financial freedom! ).

Kalau ada orang kata ‘money is power’, mungkin di situ ada kebenarannya.

4 comments:

kulatkulat berkata...

comic= jiwa faizal
:)

Tanpa Nama berkata...

kalo dah senang jangan lupa waktu susah takde duit dulu..
tapi, kalo takde duit tuh, buat apa pon cukup, perut tak pernah kebulur..kuasa Allah kan...

che'ah

thesandman berkata...

macam mak nenek la lu, che'ah...

tapi bagus, lu mak nenek yang bagus ; )

MaxSIZ berkata...

wah..tu semoanya komik abg ke??

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...