Jumaat, September 30, 2005

There's no easy way to do this. No matter how I get into 'this life', i'll always have to work hard. Even if i s**k at this, i'll have to do it day in... day out, more days than you would want, more hours than you'd like.

Only working hard you'll get anywhere.

Along the way, i'll mess up a lot.

That's the only way i'll learn.

*sigh*

Isnin, September 26, 2005

Aku tengah tangkap 'layan' lagu nih sekarang









































Kau selalu di hati
tak ku dekati
dua dunia kita berbeza


...


Cinta itu buta
dan juga boleh membutakan
melukakan dan sukar untuk kita lupakan

"Aku cinta padamu"

hanyalah ungkapan
luahan yang jarang bermakna bila diucapkan
Ini pula cerita cinta sang pujangga
bukan Arjuna Sita
bukan Cinta dan Rangga

Mungkinkah khayalan akal mainan minda
Atau lamaran puitis
dengan hasrat yang indah
sentiasa ada mata jahat yang memerhati
Tapi ku tak runsing
tidak mungkin rindu
ku pusing lihat wajahmu di setiap penjuru

Senyuman di kaca
kisah mu ku baca
Perjuangan kita sama duka mu ku rasa
Aku pasrah saja pada yang Esa
Kerna ku tahu
Dua dunia kita berbeza

Suka di kala malam termimipi-mimpi
Rindu di kala siang mencari-cari
Kasih sebenar tidak bertukar
tidak sebentar
walau dipisah lautan direnangi gelora
Dan kadangkala
hanyut bagaikan dua arah
malu sering bersua tapi jarang bersuara
Kenapa bercinta
jika kesudahannya pasrah
Kerana bila dilamun indahnya tidak terkata

Tersimpan hasrat
tiada siapa yang mengerti
Harapan menggunung sampai penghujung dinanti
Dipegangkan janji... tetap ratu di hati
Dengan izin tuhan kan bersama kapan hari pasti
Sabar menanti... kesabaran diuji
Berdoa dalam sujud sejadah ditangisi
Aku pasrah saja pada yang Esa
Kerna ku tahu...Dua dunia kita berbeza

Perjuangan seni kita tidak berpenghujung
Jangan tinggal batu bernama tak berpengunjung
Cabaran menikam
kau tidak pernah bermurung
Tetap tersenyum
walau kesedihan menyelubung

Bukan rupa paras mu yang jadi ukuran
Atau suaramu yang jadi bahan tuturan
Ku bukan mahu hubungan tapi kejujuran
Hadiah sepatah dari mu satu kesyukuran
Tapi bila bertentang mata
tidak terbentang kata
(Kata apa saja)
iya tapi tentang apa?

Wajah mu yang cantik
Manis lagi
Senyuman sepasti mentari timur tiap pagi
Realiti sukar diatasi
Tapi kesudahan indah harus bermula dengan fantasi
Ku rasa terhoyong-hayang
Antara dua dunia
Biar khayalan ku melayang


"Biar khayalan ku melayang."



p/s:
...still a million miles away,peeps.

Rabu, September 21, 2005

LABOUR OF LOVE






























Wow. It's been awhile! Well I wanted to let all of you know what I've been up too recently. I just finished up my lead cover story article responsibilities in the new JOM! feature. It was a blast to work on some topics that I like, I've always loved my work since day one. This time around, I write stuff the way I think people have always wanted to see them. Anyways, I can't wait until you all get to see it! I've also done a few comic scripts/storyplots for up and coming comic artist at JOM! (in case they need 'anything' from me...hahaha!)

For those who never for once read JOM!, try to pick it up. I'm pretty excited about actual people who read it and you will see some crazy stuff in months to come. I just wanted to mention that my buddy Roy(who happens to be my creative director) did an awesome photocomic for issue #10 that should be coming out mid next month. Pick it up 'cause we kicked much booty in it! I'm also going to be working on a short film after Hari Raya, so I'll keep all of you in the loop. When the film is done, I think you guys will be as excited as me(itu janji aku)! Oh yeah, one more thing... The special edition of JOM! is every 10 issue. So, consider this as a pre-caution. It is one of our best endeavour and is done with absolute passion and pure pride.

I also wanted to thank everyone for the load of e-mails and mails you've all sent me, I appreciate and read every one of them... Thanks for the support!

Khamis, September 15, 2005






























Aku baru perasan hari ni yang boleh kata tiap-tiap hari aku datang ofis dan time tengah syok buat keje... Gayour mesti main lagu ni kat mini compo usang dia (yang aku agak dia beli time 1980-an dulu sebab design old school giler). So, dengan rasa curious dan ingin tahu yang teramat sangat, aku pun pegi la tempat dia dan tanya apa yang 'berhantu' sangat dengan lagu ni sampai main hari-hari : WAJIB

Dengan muka selamba rock standard, dia pun jawab dengan senyum tersungkit di bibir, "Kau kena layan betul-betul lirik dia... "


As we talk the golden mile
Down the pretty aisle
I know that you are mine
And theres nothing in this world
That I know that I wont do
To be near you everyday
Every hour every minute
Take my hand and let me lead the way
All thru your life
Ill be by your side
Till death do us part
Ill be your friend
My love will never end
Till death do us part
When I wake up everyday
With you lying in my arms
I wonder if Im dreaming
When I look into your eyes
I just cant believe its true
That my heart belongs to you
Baby you can have it all
Take my hand and let me lead the way
All thru your life
Ill be by your side
Till death do us part
Ill be your friend
My love will never end
Till death do us part
Therell be good times
And therell be bad
But I will stand beside you woman
All the way
And thru the years
As life goes on and on
When snow will fall on winter nights
Ill keep you warm inside
Yeah baby I will
All thru your life
Ill be by your side
Till death do us part
Ill be your friend
My love will never end
Till death do us part


"Till Death Do Us Part"
Artis: White Lion
Album: Mane Attraction



p/s : Boleh tahan jiwang jugak kau ye,Gayour. Aku pun dah naik hafal dah dengar lagu ni everyday ...sambil tu cuba-cuba bayangkan aku ngan bakal gadis idaman aku yang bakal menemani aku sepanjang hayat(kabur)!

Sabtu, September 10, 2005

Saat sesuatu yang tidak dikehendaki terjadi
Yang tersisa hanya penyesalan
Tidak akan ada yang boleh diubah lagi
Waktu pun tidak akan bisa diputar mundur
Sesal...sesal... kata itu yang akan terus menghantui

Penyesalan tidak akan datang kalau tidak ada yang disesalkan
Penyesalan akan selalu terjadi nanti
Ketika semuanya sudah terjadi dan sudah terlewati
Dan penyesalan itu tidak akan ada gunanya lagi


Jadi,



Untuk apa ada penyesalan?
Kalau penyesalan cuma menambah beban kita
Kalaupun penyesalan itu tidak akan boleh hilang
Lebih baik kita menghiasnya
Dengan syukur, agar penyesalan itu tidak sia-sia

(senandung itu akan bercerita TENTANG AKU ...yang hanya akan terus-terusan memberikan semangat. Hingga tak menyisakan sesuatu pun dari keberadaan. Dan mungkin dengan begitu,kau akan dapat mengerti aku)

Blog Archive

Cari Blog Ini

Dikuasakan oleh Blogger.

A Block of Text

A Block of Text


Hi. Saya kenal anda. Mungkin anda tidak kenal saya. Tiada masalah. Mari berkenalan!

About Me

About Me

Blogger templates

ENTRI TERBARU

DEMI YANG TERCINTA!

Esok adalah hari penentuan untuk sebuah tarikh. Telah aku tetapkan selama 44 hari sejak Awal Muharam dalam fasa memperbaiki dan memperniat...