Dia buat, aku pun buat dan nak buat!

Bila kita tengok orang lain boleh buat benda yang dah lama kita idamkan untuk buat, kita rasa lagi terbakar nak buat. Kita tengok dia, kita pandang dia, kita fikir lepas tu: Apa yang kurangnya aku sampaikan dia boleh buat dulu dari aku?

Persoalan maca ni sebenarnya dah basi bagi diri aku sendiri sebab walaupun jawapan dia mungkin barangkali lain-lain dari satu masa ke satu masa yang lain tapi solusi dan penyelesaiannya actually tetap sama. Apa yang orang lain boleh buat sebenarnya kita boleh buat sama or even better asalkan kita ada kemahuan. Jalannya memang dah lama ada, cara memang dah tunggu dan tersedia. Ini adalah satu statement yang akan memalukan diri sendiri sekiranya tidak dapat dilaksanakan bila sampai ilham.

Well, new year is always an excelllent time do so. Wish me luck!

Ulasan