Sudah up satu piala !

Jenis orang tak banyak cakap.

Ini pula jenis orang yang banyak cakap.

Chelsea telahpun berjaya memenangi trofi pertama mereka untuk perlawanan pembukaan musim baru 2009/2010. Kekalahan dengan pasukan over-rated itu telah membuktikan segala. Patut dah menang 2-1, tapi gol akhir yang itu budak score sengaja diberikan untuk menambahkan unsur-unsur drama. Biasa la, cerita seasonal memang macam gitu. Dia ada thrill manjang.

Anak rusa Nani tu ingat dia best tapi tak best. Akhirnya, bahu dia yang terkehel tak tentu arah entah ke mana. Tengok macamana Carvalho dan Lampard beri tunjuk ajar dengan bimbingan turnaround game yang menarik. Lepas tu boleh pulak Evra tu cuba-cuba nak sauk Ballack. Kereta kebal lu tau macamana sifat dia?? Kegembiraan yang bersifat sementara juga buat anak-anak bernama Rooney bersama Owen itu. Heh! Owen. Sampai sekarang gua tak percaya dia dah masuk Mengencesteh United.

Keputusan muktamad 4-1 melalui pukulan penalti. Ben Foster lawan Peter Cech. Ini lagi satu kes khas. Ah, yang penting ada lagi beberapa target piala hendak pergi. Selamat berjaya dan tahniah untuk skuad Carlo Ancelotti.

Majulah Chelsea untuk Chelsea!
*

Ulasan