T H E . D A R K . K N I G H T

video

[ Theatrical Trailer ]

video

[ IMAX 6 minutes Prologue : bootleg copy ]

Ulasan

Nazim Masnawi berkata…
Omigod, I'm totally, totally sold with Heath Ledger as the Joker!
faizalmukhtar berkata…
[nazim]

rite on. but behold! wait till we see the other villains in the flick!
Nazim Masnawi berkata…
Ramai orang suka scene "hit me" dan kepala-keluar-tingkap-kereta (which is my 2nd fave), tapi bagi aku the best ialah masa dia tembak pakai RPG tu. It's so Joker, it's so insane. The way Ledger plays it you can tell that the Joker has no idea what he's doing when he's firing that weapon. No formal training - just point and shoot and see what happens. Fuck, man. After July 2008, Ledger would be my boyfriend. If I was a girl or gay. Or if he was willing in general since dia pun dah break dengan Michelle Williams, kan?
Faizal Mukhtar berkata…
[nazim]

my.my.my... will ya look at nazim?!
Saudagar Mimpi ... berkata…
Selamat Hari Raya!

Aku mmg ikuti perkembangan filem ni. Aku setuju benar Joker kali ni lebih insane+psyko+manic! Tiada lagi Uncle Joker tua bawaan Jack Nicholson. Yang menariknya "viral campain" utk filem ni pun mmg hebat!.
Oh ye dlm trailer tu tak nampak pun kelibat En. Dent aka "Two Face"? Disimpan utk tahun depan kot?
Faizal Mukhtar berkata…
[saudagar mimpi]

Selamat hari raya juga buat kamu! Oh? Harvey 'Two Face' Dent ada dalam Dark Knight... usah khuatir. Dia pasti jelma. Trailer memang bersifat begitu. "Menyembunyi dan tersembunyi". Dan jangan lupa watak misteri Anthony Michael Hall. Uh.
Nazim Masnawi berkata…
Ada kelibat Mr. Dent. Masa Bruce jumpa Rachel kat some dinner pd minit 1:21. He's the blonde dude yang suspiciously looks kinda surprise masa ternampak Mr. Wayne.
Faizal Mukhtar berkata…
[nazim]

i missed that one. really. jap, nak tgk balik...
Saudagar Mimpi ... berkata…
Lepas tgk trailer dr official site yg lebih basar baru nampak kelibat Mr. Dent tu. Dia seakan terperanjat bila ternampak Joker la...........
Babak menarik lain yg menimbulkan rasa ingin tahu aku ialah bila Bat-signal dipecahkan oleh seseorg....(rasanya dilakukan sendiri oleh James Gordon.)
Faizal Mukhtar berkata…
[saudagar mimpi]

aku rasa yang pecahkah itu bukan Commissioner Gordon... tapiiiii...
Nazim Masnawi berkata…
"Dia seakan terperanjat bila ternampak Joker la..........."

Minit 1:21 mana ada Joker? Kalau cerita pasal minit 1:23-24, hell, SEMUA ORANG surprise.

Surprise jumpa Mr. Wayne maksud aku adalah err-sori-sebab-keluar-dengan-ex-lu punya surprise, rather than OMG!WTF! one.
Faizal Mukhtar berkata…
[nazim]

case closed,fellahs!