the SPIRIT and the INVINCIBLE.

Seingat aku la kan, aku tak pernah baca satu pun komik THE SPIRIT. Mungkin ada niat dan tergerak nak baca sebab hasil Will Eisner tapi belum kesempatan. Kalau ada tulisan Will Eisner yang aku dah baca mungkin COMICS AND SEQUENTIAL ART yang pada hemah aku bagus sebagai salah satu bahan rujukan untuk pembikin-pembikin dan pencipta-pencipta komik domestik dan internasional.

Walaupun filem THE SPIRIT ni tidak akan keluar panggung wayang dalam masa terdekat ni, akan tetapi kerana Frank Miller mengarah dan visi dia yang terkandung dalam filem SIN CITY dan 300 telah membuktikan kredibilitinya pada adaptasi komik ke filem, maka yakinilah ini menjanjikan sesuatu. Kita tunggu tayangannya nanti awal 2009.

Writer-director Frank Miller described the main character:
“ The character has a terrifying side to him. This is a man who’s died and come back to life. So it twists into fantasy. And of course there are tons of women in it. There have to be — it’s The Spirit. They’re all in love with him, and he’s in love with all of them. You might say he’s a bit of a slut. ”
* HUuuuUUuuu.

The film will not be an origin story, but will begin directly with the adventures of THE SPIRIT. The film will be more contemporary than the '40s and '50s era of the strip and will aim for a "timeless feel".

Meanwhile, team INVINCIBLE has this to say ---

INVINCIBLE #51

story ROBERT KIRKMAN
art RYAN OTTLEY & BILL CRABTREE
cover JIM LEE & BILL CRABTREE

New costume! New beginning! New home! New Partner! Everything is all-new starting with this issue. Featuring an all-new cover by comic book super-star JIM LEE! If you’ve ever thought about reading INVINCIBLE this is the jumping-on point you’ve been waiting for. The next fifty issues start here!

...is that his sidekick?

HULK dah beranak ??!

And last but not least, berbillion terima kasih buat Tangh yang berusaha keras mengabadikan ini untuk aku. Nanti aku belanja kau tengok Beowulf!

[ORIGINAL PIECE] click kat sini untuk SNEAK PEEK project 2008 !

Ulasan

gayour berkata…
mesti tak best movie ni. jefri zain gerak kilat lagi best!
FaizalMukhtar berkata…
[gayour]

NAY!