Raya in-Action !

Being a Malaysian, living in Malaysia, I guess there is one more day left for Hari Raya. Yes; we extend to celebrate the whole month of Syawal (which I suspect most of the other countries in the world did not do it informally) in tally for the whole month of puasa. A few open houses, a few revelations and quite the bravura occurrence, I might add. But I somehow have the tendency of attracting people enquiring me this exact question : “ Kau tak buat open house ke? ” And I am asked every year of this. Usually I don’t have any definitive answer. However, for this year… I have a pretty good solution for that inquiry.
Selamat Hari Raya untuk kesekian kalinya!
Ni open house rumahnya Nanzo --- kat belakang tu ada demonstrasi mainan Jepun secara percuma yang aku pun taktau apekenamanye oleh Azan. Aku tak masuk campur sebab aku takde masa tu. Belum datang lagi.
Datang. Salam. Makan. Itu modus operandi aku dan Tangh dalam apa jua Operasi Open House.
Ha! Aku dah ingat nama dia. Soul of Chogokin. Itu menurut Zedd la. Kalau tipu dia, tipu la aku. Aaahh!!! Tak penting. Makan lagi best!
Gecko pulak buat hal. Ni open house ke Toy Fare ?
Gecko enggan pulangkan balik mainan itu kepada tuan rumah. Adam bangun tidur.

Zedd : Sudah-sudahlah tu, dud! Aku tengok kau pun seram ni haa...
Aku : Kau diammm.... ngammmm !!!

Tangh main ba-ba-chak dengan Adam. Adam tak layan.

Kalau ada benda yang aku tak makan, aku pose dan pegang macam gini. Aku tak makan yang berunsur pudding. Tengok... baru makan skit pipi aku dah naik. Tangh pulak naik stim tengok pudding.

Rumah Roy pulak punya turn. Ada sneak peek Komikoo. Hahah!!! Best. Best. Ultimate Best.

Detik Kodak Roy dan Lobak. Olololololoooo... !

Jeremy dan pitching skripnya di rumah Roy. Hanya ini yang dibenarkan untuk tatapan umum.

Ayahanda Roy dan aku. Fokus lari.

Gambar kenang-kenangan. Dari kiri : Mesir (aku terlupa yang kau dah kahwin!), bapak Roy, Zedd, Ai (timakasey tumpangkan aku), Roy, Aku, Lobak, Azihan, Jimi, Jeremy dan yang tengah buat aksi tak senonoh kat depan tu (macam biasa), Tangh. Siapa perasan, aksi Mesir berdiri dan bergaya tu macam tuan rumah kan? Makin confuse aku?!


MEANWHILE ---

Ini pula aktiviti senggang pasca-Raya, selepas waktu pejabat.

Teka la kalau berani ?!

YOOSSHHHH!!! WINNING ELEVEN 11 !

The TOP 3 Contenders. Bajak tak masuk sebab setiap kali ajak lawan mesti ada alasan... Ngahahah!

Belakang tabir Photoshoot cover album kami yang terbaru...

Konsepnya ala-ala kumpulan NICO campur MUSE skit. Gila babun gua cakap lu!

Terima kasih semua kerana sudi membaca entry kali ini. Jumpa lagi di lain siaran. BABAI!

p/s : Kepada sesiapa yang open house-nya saya tak pegi atau tak sempat tak pegi atau tak dijemput nak pegi atau tak tau macam mana nak pegi... saya mintak maaf banyak-banyak. Alaaa! Buat aje la open house kalau tak raya pun. Apa ke salahnya, ye tak?!

Ulasan