Satu Hari di Hari Raya... 2007 : PART ONE

Pagi Raya. One of the most perfect day of the year...
After solat raya. Having a break. Reading the papers. And I strike a pose!
Comes now the formalities. The traditonal/annual/quintessential MINTAK AMPUN session. Seen here - getting prepared. The one holding the songkok: Family's Official Photographer.
First one, saying my words.

Forgive and forget. Let bygones be bygones. Happy that everything is re-set onto good terms.

Everyone else. Emotions are high but none teared except the youngest one; Nana. Haha! Tu la kau degil sangat. Tu banyak dosa kat Mama dengan Babah la tuu!!! HAHAHA!!!

BAPAK AKU : Apa plan kau tahun depan?
AKU : Alaa! --- baca la blog, bah. Semua akan update kat situ.
BAPAK AKU : Hehe... macam best.


Warmed up before the photography session.

One for the album,

One for ANOTHER album.

Selamat hari raya, angkasawan Malaysia!

Isi minyak dulu sebelum balik kampung.

Pam angin dan buang anign.

Beli 'jajan' skit. "Warning --- Jangan makan macam monyet!"

" Macam mana agaknya beraya kat outer-space?", adik aku tanya.

Huyyo! Dah lama tak balik kampung. Kami disambut oleh maskot raya rasmi Kampung Sijangkang Kuala Langat tahun ni -
ENCIK SPONGEBOB SQUAREPANTS !

Sampai kampung aje terus direct ke destinasi pertama...

Dah masuk 4 tahun, nenek dengan atuk takde.

Siapa lagi kan kalau bukan anak-anak dengan cucu-cucu yang datang menziarah.


BERSAMBUNG...

Ulasan