And what fun we had.

Yes-yes-yes. I’ve got aplenty of things and stuff to show and tell; despite this is the early stages of the fasting month. In fact, there’s a lot of interesting happenings which is worthy of a highlight which is quite overdued. Which is which I'm gonna stop saying 'which is' one too too many times now...

No-no-no. I’m not as busy as some of you might have anticipated. Let’s just say that I’m occupied with my work, daily routines and irregular errands and et cetera. But I’m indefinitely not a busy man, that’s for sure.

Yes-yes-yes. Exciting announcements coming after Raya. Some of them perhaps predictable and of general knowledge. Some may even possibly be – shocking; and I do mean it, head to toe outrageously shocking . Just wait for it OK, boys and girls?

And finally,

NO-NO-NO. I’m not telling anyone or anybody my secret. Not here, not now at least. It’s called ‘secret’ for a reason… you know? So, please. Hush-hush. If any of you people continue on asking and inquiring --- I’m gonna come to my senses and let you all free-flow with those contemptible remarks and statements. After all, you already know what the outcome is kan? I’ll give hints(maybe) but no official or authorized respond.

I’m still a happy man by the end of the day.



[ MEANWHILE... WE HAD FUN AT 'DISNEY WORLD' LAST WEEKEND ! ]
Woohooo!

Puasa ...pengertiannya dalam bagi kita semua.
... sangat dalam sehinggakan sukar untuk dimengertikan.
TANGH : "Apa kata kita buat persiapan awal untuk Hari Raya tahun ni?! Tak le sangap sangat bulan puasa ni! "
NANZO, ZOOL, GECKO : " Gambar timeeeee ...!!! "
Jimi dengan Zedd berebut-rebut nak tampal standee. Walhal standee tak payah pun nak dilekat. Kau stand kan ajer la. Pe'el sekor-sekor!
Bakat zaman-berzaman yang diwarisi oleh Ajiff tergambar jelas disini. Lihat betapa tekun dan seriusnya beliau menganyam pelepah riben yang baru dibeli kat kedai Cold Storage Summit bawah.

Adi bertapa sambil menggunakan kuasa psikiknya untuk membuat dekorasi. Takde sapa nak layan ko la... lantak!


KEESOKAN HARINYA ---

Kui!Kui! Semua dah siap-sedia untuk acara special hari ini... termasuk aku!

Jack sibuk menghafal skrip. Skrip? Mana ada skrip?? Skrip apa nii...?!!

Para Sang Penglipura Lara berkumpul untuk bertukar-tukar cerita dan buah ilham. Aku pulak pura-pura mendengar sebab terlalu khusyuk melayan 'cerita' sendiri.

LOBAK : " Haaa!!! Ni tengok ni macam mana Abang Lobs main. Judul lagunya... Tra-La-La "
LILI : " Tak bunyik pun daghi tadi, dok pegang aja. Awat ni??! Kau tipuuu!!!"

NANZO : " Adergghh! Sekarang baru pukul 10 pagi. Buka puasa lagi 9 jam. Aderggghh!!! "

ADI : " Rilex la, Nanzo! Meh sini aku ajor kau cara meregangkan perut supaya tak lapar. Camni caranya... EEEeeee!!! "
Sementara itu, gitar menjadi dram untuk mengiringi demonstrasi sessi senaman lenggang perut itu tersebut. Tengok muka Lobak, feeeeell gua cakap luuu!!!

JEREMY : " This is the Power Rangers Collection I got when since I was a little Jeremy, you dig it?! "
SUFI : I dig you not.

Boring betooool ! Tido lagi best --- kata Gecko sambil perlahan-lahan mengecilkan alis dan kelopak matanya.

Tiba-tiba, Tangh mendapat idea genius nan geliganya! Apa kata kita talipon...

... TV TIGAAA !!! Hello? Kelab Disney Malaysia. Meh sini shoot kitorang sat? Boleh kannn???!
(perhatikan apakah yang digunakan oleh Tangh untuk menelefon pihak tersebut. Perhatikan.)
Erin in da house! Jack is the first to appear on screen.
Rehearsal ini arahan Zedd. Tak abis-abis dengan ideologi keras Ultraman-nya. Kelihatan Sufi menjadi mangsa keadaan.

TANGH : " HA! HA! Aku berjaya untuk meng-tidak-boringkan keadaan! NGAHAHUAHA!!! "

JACK : " Heyy... How aaa??!! What to say aaa?? Ayaarkk! "

TANGH adalah Co-Host pada hari itu merangkap Ketua Kampung KLP merangkap itu dan ini...
TANGH : " Aaaa!!! Usha siapa tuuu??? Haaaa!!! "
JEREMY : " Hey?! Apa ni main blame-blame I ni? I tak usha tau. I tengok aje. Kau tipu! "
ERIN : " Woooweee! Ketupat ni semua you buat sendiri ke, abang Ajip? "
AJIFF : " Yes, thank you and welcome. "
On location. On set. Onnnn... time ni semua onnn!!!
Tak sangka, macam ni rupanya cara-cara seorang presenter warm up sebelum memulakan sesuatu sessi penggambaran. Comel kan?

Lobak - Puasa tuuu...
Nanzo - Pun puasa
Ajiff - Puasa la
Zool - Confirm puasa
Gecko - Puasa jugak
Jimi - puasa... puasa.
Cameraman hari tu pro-giler --- boleh shoot tanpa melihat pada kameranya. Kagum! Kagum!
Jimi, Lobak dan Jack. Tak abis-abis.
Jeremy mencuba bersungguh-sungguh dengan sehabis daya untuk meng-EXPLAIN kepada para penonton tentang cara-cara meng-INSERT-kan bubble/dialog ke dalam komik.
Gambar ini adalah Take yang ke-38.
( Tidak kelihatan dalam gambar --- upacara gelak berjemaah meluncaikan Jeremy! Tak baik la korang ni, kurus pahala puasa. Cepat mintak ampun Maaf Zatin kat dia. NOTA : Kata Jeremy; Zahir campur Batin ialah 'Zatin' )

Biasa. Ni biasa. Pantang nampak kamera. Ada lagi banyak gambar tak senonoh yang malas aku nak post. Buang karan aje!


TAMMAT

Ulasan

ixora berkata…
(perhatikan apakah yang digunakan oleh Tangh untuk menelefon pihak tersebut. Perhatikan.)

err,nmpk mcm dia tgh pegang mouse kot
FaizalMukhtar berkata…
[ixora]

TEPAAATTTTTTT SEKALIIIIII !!! ;D
ixora berkata…
Erin sgt cute! tak sangka dia da kawen..

eh,bila kuar tv ni?lps raya ke?
FaizalMukhtar berkata…
[ixora]

seminggu lepas raya --- the next Sabtu.

Ya. Erin sangat cute. Aku pun tak sangka dia dah kahwin. Dan perkahwinan itu telah menambahkan ke-'cute'-annnya!